#17 De dood van mijn moeder – Verhalen over de dood deel 3

Hoe denk jij eigenlijk over de dood… vroeg één van de vrouwen die ik coach tijdens een sessie. En ik dacht… ja, hoe denk ik eigenlijk over de dood?

In mijn leven zijn vier dierbaren gestorven: mijn zus Els, mijn vriendin Roos, mijn moeder en mijn hond Donald.

dood van mijn moeder
En toen overleed mijn moeder… ook in 2018… een half jaar na de dood van mijn vriendin Roos (vorige podcast).
 
Het heeft me heel wat jaren van mijn leven gekost om te zien, te ervaren, dat mijn moeder mijn grootste goeroe is. Ik leerde voorbij te gaan aan mijn verlangen dat mijn moeder anders moest zijn dan ze was. Ik wilde haar niet meer redden of fixen. Ik leerde steeds meer om helemaal in het moment te zijn. Om echt samen te zijn; me met haar te verbinden. Zo zat ik in vrede, samen met mijn zoon, naast haar toen ze dit leven verliet.
 
Het voelde zo fijn om de laatste jaren van haar leven al het vechten uit het verleden op te geven en gewoon “te zijn” en haar te zien voor wie ze werkelijk is: volmaakte liefde.
 
Luister hieronder de derde aflevering van de serie “Verhalen over de dood”.

4 reacties op “#17 De dood van mijn moeder – Verhalen over de dood deel 3”

  1. I was very pleased to uncover this great site. I need to to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you bookmarked to look at new information on your blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top