#23 Online zichtbaar zijn, maar jezelf niet mooi vinden. Wat nu?

Als ondernemer wéét je dat je  online zichtbaar moet zijn, want als je niet online zichtbaar bent, dan kunnen mensen/potentiële klanten je niet vinden ☺.

Je wilt jezelf laten zien, zodat mensen je herkennen en er een gevoel bij krijgen en weten waar je voor staat.

Je branding, je schrijfstijl, je visie, de woorden die je gebruikt…

…maar zeker ook je foto’s laten zien wie jij bent.

Aimee Giles is fotografe en zij maakte de prachtige foto’s die op mijn website staan.

Toen ze de foto’s opleverde, was het eerste waar ik naar keek… mijn buik en mijn billen. Jeetje… dat viel niet mee. Kennelijk had ik toch een wat ander idee over hoe ik eruitzie.

Ik had het over online zichtbaar zijn met Aimee en zij vertelde dat bijna alle vrouwen die ze fotografeert dat hebben… onzekerheid over hun uiterlijk. Ik nodigde Aimee uit om er in een podcast dieper op in te gaan en te ont-dekken wat er aan deze gekkigheid ten grondslag ligt

 
 

Zichtbaar zijn… ik heb geen keurig figuurtje

Als ik kijk naar mijn foto’s, komt er meteen een jeugdherinnering naar boven.

Samen met mijn vriendinnetje Wiesje zat ik op turnen. Ik was een jaar of 12 toen we een uitvoering hadden. Begin pubertijd… beetje mollig maar ik kon best goed turnen.

Mijn moeder kwam echt nooooit kijken als ik een uitvoering had, of een sportdag, of een musical… maar tot mijn stomme verbazing wilde ze komen kijken.

Ze zat boven op de tribune en ik keek steeds even naar haar of ze wel zag hoe goed ik was. Ik straalde en deed mijn uiterste best. Een uur lang danste ik op de evenwichtsbalk, huppelde ik over de mat en vloog over de bok. 

Ik zie mijn moeder nog van de trap komen … in mijn gympakje holde ik naar haar toe.

“Wat heeft die Wiesje toch een keurig figuurtje” was de enige reactie van mijn moeder op mijn uitvoering.

De boodschap was duidelijk… ik heb geen keurig figuurtje. Ik ben dik.

Belemmerende overtuigingen

Ik laat de foto’s voor mijn website aan mijn man zien.. hij vindt ze prachtig (maar ja, hij is mijn man hè).

Ik laat ze aan mijn kinderen zien. Die zijn altijd eerlijk en zouden als ze de foto’s niet ok vinden zeggen; mam.. tja.. je komt er niet echt voordelig op uit hoor! Mijn kinderen vinden de foto’s prachtig.

Ik zet een nog grotere stap en laat ze aan een paar vriendinnen zien. Mijn vriendinnen vinden de foto’s prachtig

Duidelijke een gevalletje van een belemmerende overtuiging over online zichtbaar zijn. Ik kijk door de bril van “ik heb geen keurig figuurtje” naar mijn foto’s. De foto’s zijn prachtig.  

online zichtbaarheid

Het ego is dol op vergelijken

In werkelijkheid zijn we allemaal manifestaties van één liefdevolle energie. We denken alleen dat we afgescheiden zijn van deze liefdevolle energie, dat we alleen door de wereld lopen, anders zijn, alleen zijn: eenzame ego’s. Door onszelf te vergelijken met anderen, bevestigen we het idee dat we afgescheiden ego’s zijn. We zijn geneigd om niet te kijken naar wat ons verbindt, maar naar wat ons anders maakt. 

online zichtbaarheid ondernemer

De ene keer voelen we ons beter of mooier dan de ander (mijn haar zit beter, ik ben intelligenter, ik ben spiritueel meer ontwikkeld en mijn kinderen zijn leuker)

De ander keer voelen we ons minder (ik heb rimpels, ik ben eenzaam, ik ben dom, ik heb dikke billen).

Het oordelend naar mezelf kijken is dus een prachtige uitnodiging om het vergelijken te helen en voorbij het ego te gaan. Om je te verbinden met jezelf.

Wat je doelgroep wil

Je doelgroep wil jou zien… wil weten wie jij bent, jouw energie voelen en verbinding met jou voelen.

Ik besluit om de bril af te zetten. Ik kijk naar de kleuren, naar mijn blik, mijn glimlach, naar mijn uitstraling… en ik herinner me hoe leuk het was om de foto’s te maken. Hoe blij en relaxt ik me voelde. Een prachtige energie om online zichtbaar te zijn en mijn doelgroep in te ontmoeten.

Die energie weet Aimee op de foto’s vast te leggen. Dat voelt echt en natuurlijk… geen buitenkant Insta-bubbel looking good plaatje.

En dat is precies waar je doelgroep naar op zoek is, waar ze zich in herkennen en waarom ze bij jou willen zijn.

2 reacties op “#23 Online zichtbaar zijn, maar jezelf niet mooi vinden. Wat nu?”

  1. I was very pleased to uncover this great site. I need to to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you bookmarked to look at new information on your blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top