DE 4V-methode

Voorbij de stem van je moeder 

Met de 4V-methode haal je je moeder uit je hoofd én uit je business in vier eenvoudige stappen

Belemmert de stem van je moeder de groei van je bedrijf?

Er zijn van die moment in je business dat het lijkt of je je laat leiden door oude overtuigingen: de stem van je moeder. En dat zit je flink in de weg. 

Lukt het je niet  om er los van te komen en je vrij te voelen in je business?

Daar kan ik je mee helpen met mijn 4V-methode. Verbluffend eenvoud

Ben jij dit?

  • tijdens een salesgesprek bied je zomaar ineens 25% korting PLUS een mooie bonus. Je klant vroeg er niet eens om!
  • je staat regelmatig in de baywatch modus: je bent bezig je client te redden en verlegt steeds meer je grenzen
  • wat als “ze” erachter komen dat je eigenlijk helemaal niets kan? Je legt de lat voor jezelf nog maar wat hoger
  • je gebruikt liever stock-foto’s dan foto’s van jezelf. Je ben zo dik, oud, lelijk…(fill in the blanks)
  • wat je ook doet, het lijkt nooit goed genoeg
Kortom: het wordt hoog tijd om naar je eigen stem te gaan luisteren en je te laten leiden door wat JIJ wilt.
 

Ik kan je helpen

Want je weet eigenlijk heel goed wat je wilt met je business. Je hebt die stip op de horizon allang gezet. Het zou prettig zijn om je eigen weg te volgen toch? Ongehinderd door s**t van vroeger.

Goed nieuws: het ontrafelen van oude gedachtenpatronen is veel eenvoudiger dan je denkt – dankzij mijn 4V-methode. 

Dankzij Inge ben ik meer geworden wie ik eigenlijk ben
"Ik had in mijn werk het gevoel dat ik aan het geven was ten koste van mezelf. Alsof ik mijn klanten nodig had om mijn bestaansrecht te voeden. Ik realiseerde me dat klanten dit voelen en wilde uit het verhaal van “anderen moeten redden” stappen. In mijn kennismakingsgesprek voelde ik dat Inge mij niet wilde redden, mij niet nodig had. Ik dacht.. zij is waar ik wil zijn. Inge zoekt het drama niet op. Ze gaat een niveau dieper, daar waar de verwarring zit. Ze liet me zien waar de oorzaak van de verwarring ligt en door dat te begrijpen en te ervaren, was het eenvoudig om het los te laten. Ik zit nu in een flow in mijn werk. Ik mag helemaal mezelf zijn: dat wordt ineens toegejuicht. Ik heb veel opdrachten maar verlies mijn energie niet. Ik ben nog steeds leuk met de kinderen en lekker aan het chillen. Ik heb precies gekregen waar ik op hoopte."
Belemmerende overtuiging Anne
Anne Begeman
Gedragspsycholoog, trainer, organisatieadviseur

Mijn 4V-methode: vier eenvoudige stappen om aan de stem van je moeder voorbij te gaan.

Alle conflicten, onenigheden en irritaties die je ervaart in je leven EN in je business, komen voort uit overtuigingen van vroeger. Ze zijn allemaal het gevolg van wat je ooit bent gaan geloven over jezelf. 

Want je hebt niet zozeer last van je moeder, als van je gedachten over je moeder. Het verhaal dat je in de loop van je leven over je moeder hebt gemaakt.

In mijn 4V-methode onderzoeken we het verhaal dat jij over je moeder en jezelf bent gaan vertellen.

Ik leer je een eenvoudig proces om helderheid te vinden in het conflict dat je hebt (denkt te hebben) met je moeder. Het is een effectieve manier om met je eigen gedachten om te gaan,  om je overtuigingen te transformeren en te helen.

Stap 1. Voelen

Je geleerd om niet stil te staan bij wat je voelt; niet meer aan denken, gewoon doorgaan. In de eerste stap om te onderzoeken wat je voelt, Niet om te graven in je verleden, maar gewoon even stilstaan bij wat je voelt, je bewust worden van wat je voelt. je hoeft het niet te fixen, niet te veranderen, niet op te lossen. 

Stap 2. Verantwoordelijkheid nemen

Dit lijkt een lastige stap, maar is misschien wel de meest belangrijke. Jij hebt de bril opgezet. Jij hebt de keuze gemaakt om het oordeel over jezelf te gaan geloven. Dat heeft niets met schuld te maken, het heeft te maken met de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoel. 

Stap 3. Vaste overtuigingen

Als je je gevoel onderzoekt en er verantwoordelijkheid voor neemt en de schuldvraag loslaat (en je de ander/je moeder maar ook jezelf niet meer schuldig maakt) is er ruimte om naar de onderliggende overtuigingen te kijken. Wat ben jij over jezelf gaan geloven? Welk verhaal ben jij gaan vertellen? Je gaat zien dat je je leven laat leiden door overtuigingen, waar je steeds meer in bent gaan geloven. Een verhaal dat je jezelf keer op keer vertelt en waar je steeds meer slachtoffer van wordt. 

Stap 4. Vrijheid

In deze stap onderzoek je wie je bent zonder die beklemmende gedachten. Je kiest ervoor om de bril af te zetten en het oordeel over jezelf niet meer te geloven. Wat er ook gebeurde in het verleden, het had niets te maken met wie jij werkelijk diep van binnen bent. 

Je maakt verbinding met wie je wezenlijk bent. Je luistert naar het onschuldige kind in jezelf. Je raakt ontroerd door de liefde die altijd en onveranderlijk in jou aanwezig is. 

Alle gedachten en oordelen blijven langskomen, maar je gelooft ze niet meer. Je luistert er niet meer naar, je gaat er aan voorbij.

De vier stappen zijn glashelder. Geen gegraaf in je verleden. Geen ingewikkelde gesprekken met je moeder. Gewoon de stappen volgen. Kind kan de was doen.

 

Ik heb de warmte en rust in mezelf teruggevonden
"Ik draaide altijd in cirkels, had het gevoel dat ik niet verder kwam met mijn bedrijf. Ik was het contact met mezelf volledig kwijt. De sessies met Inge hebben me geholpen om vanuit mijn hart te ondernemen, en niet vanuit mijn hoofd. Ik kijk nu met mildheid naar mijn belemmerende overtuiging “ik ben niet goed genoeg”.. als lawaai van de aap in mijn hoofd. Ik voel dat ik richting heb; ik weet nu wat ik echt wil, wat goed voelt. Ik heb een stevige en liefdevolle basis om op verder te bouwen."
Belemmerende overtuigingen Stefanie
Stefanie Roseeuw
Newborn fotografie
Ik wilde niet wroeten in het verleden; dat had ik al genoeg gedaan
"Maar jouw traject brengt me juist in het hier en nu. Ik heb geleerd om af te stemmen met mezelf: “wat voel ik?” Nu neem ik doordachter beslissingen en ben ik minder impulsief. Ik doe geen dingen meer die niet bij me passen. Dat heeft een enorme impact op mijn bedrijf, op hoe ik coach. Het voelt lichter en er is nu ruimte voor vreugde en rust. "
Maureen rond
Em Peters
Kindercoach
Nooit meer geven ten koste van mezelf
"Inge heeft mij geholpen in het ont-wikkelen/ontrafelen van mijn belemmerende gedachten in mijn dagelijks leven. Zij heeft mij doen inzien dat mijn gedachten (mijn ego) mij op een verkeerd spoor zetten en dat die gedachten niet de waarheid over mijzelf zijn. Zonder het traject met Inge had ik nu nog steeds rondgedobberd op een gigantische oceaan; stuurloos, zinloos, niet wetende waar te beginnen. Ik voel mij weer krachtig en weet hoe ik kan geven én bij mezelf kan blijven. Dank je wel Inge💜"
Belemmerende overtuiging - Machteld
Machteld Aberson
Ademtrainer

Wat levert de 4V-methode je op?

Op ieder moment dat je merkt dat je vastzit in oude belemmerende overtuigingen, kan je de vier stappen toepassen. 

In het begin zal het eventje wennen zijn, maar voor je het weet gaat het bijna automatisch. Je gaat de symptomen herkennen: je merkt dat je vast zit. En in plaats van mee te gaan in het eindeloze verhaal van het denken, sta je bijna als vanzelf stil bij WAT je voelt. Het bewust worden van je gevoel is de ingang om de stappen te doorlopen. 

De 4V-methode is als het ware een tool dat je in je gereedschapskist hebt. Geen eindeloos gewroet, maar gewoon doen.

Hoe gaat het praktisch in z’n werk?

Wat krijg je?

De 4V-methode bestaat uit drie 1-op-1 sessies van anderhalf uur.

In de eerste sessie leg ik de methode uit. We doorlopen de stappen en gaan oefenen met een overtuiging die je in jouw business in de weg zitten. 

In sessie 2 en 3 kijken we samen hoe je de stappen kunt integreren in je leven en je business. Want de stappen alleen begrijpen is niet genoeg; pas door ze toe te passen en te ervaren ontstaan er wezenlijke veranderingen.  Zo wordt het ontrafelen van piekergedachten een vanzelfsprekendheid en ontstaat er energie en ruimte om in je bedrijf te steken. 

Daarnaast krijg je toegang tot 5 video’s en een e-book waarin je de stappen altijd kunt teruglezen en -kijken. Met mooie voorbeelden uit mijn dagelijks leven :-). 

We beeldbellen via Zoom. Als je wilt kan ik de sessie voor je opnemen om later terug te kijken. 

Wat kost het?

€ 750 exclusief btw

Is dit iets voor jou?

Er is een makkelijke manier om daar achter te komen: een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij. Als ik denk dat ik je met de 4V-methode kan helpen, dan zeg ik dat. En anders ook

Je gaat naar mijn online agenda waar je zelf je afspraak kunt maken.

moeder-dochter relatie
Vrouwelijke ondernemer Hanne

Liefdevol met jezelf aan de slag gaan.

Inge laat je geduldig zelf zien en ervaren wat je aan het doen bent en haar vragen zijn zo dat je zelf vertelt hoe het anders kan. Alleen door liefdevol met mezelf aan de slag te gaan, de regie te nemen kwam ik los van de zich steeds repeterende verhalen en kreeg ik mijn energie en creativiteit weer op volle sterkte. Inge is echt geweldig om als coach te hebben, niet zweverig; ze leidt je echt door jouw proces, liefdevol en professioneel.

- Hanne Lionares, HR manager -

Belemmerende overtuigingen Yvonne

Inge is ontzettend lief, helder en ook heel direct.

 Juist die combinatie maakt haar als mentor heel waardevol. Ik vind het erg prettig om op deze manier tot inzichten te komen, zonder dat het onnodig zwaar voelt.

- Anna de Bruijn, IT consultant -

Scroll naar top