"zo moeder, zo business"

Een liefdevol en verdiepend traject voor vrouwelijke ondernemers die er klaar voor zijn om hun belemmerende overtuigingen te onderzoeken en te ondernemen vanuit flow en verbinding.

Ondernemen vanuit verbinding met jezelf

Aan de buitenkant zie je business er best ok uit, je weet dat wat je te bieden hebt, super waardevol is. Maar er zit zoveel meer in jou en je bedrijf dan er nu uitkomt.

Ergens tussen je to-do lijstjes, je verdienmodel, je marketingstrategieën en oh ja, het zorgen voor je kinderen… ben je jezelf kwijtgeraakt. Belemmerende overtuigingen blokkeren de weg naar succes. 

Het voelt – als je eerlijk bent – of je de stem van je moeder hoort. Ondanks dat je allang volwassen bent, ben je nog steeds op zoek naar (haar) bevestiging.

Gedachtepatronen van vroeger zorgen voor verwarring en mist in je hoofd. Je staat jezelf in de weg door perfectionisme, uitstel gedrag en willen pleasen.

Je verlangt ernaar om je energie voluit te laten stromen en helemaal in het licht te gaan staan.

Je bent niet alleen, het kan écht anders. Ondernemen vanuit verbinding met je zelf, vanuit eenheid, overvloed en liefde. Met meer flow en voldoening, zodat jij de impact kan maken die je werkelijk wilt.

Ik wilde niet wroeten in het verleden; dat had ik al genoeg gedaan

"Maar jouw traject brengt me juist in het hier en nu. Ik heb geleerd om af te stemmen met mezelf: “wat voel ik?” Nu neem ik doordachter beslissingen en ben ik minder impulsief. Ik doe geen dingen meer die niet bij me passen. Dat heeft een enorme impact op mijn bedrijf, op hoe ik coach. Het voelt lichter en er is nu ruimte voor vreugde en rust. "
Maureen - belemmerende overtuigingen
Em Peters
Kindercoach

Als jij ook uit het verleden, uit het verhaal over je moeder wilt stappen en je belemmerende overtuigingen wilt doorzien om meer vreugde en rust in je business te hebben, maak dan een afspraak met met mij.

Having made soft what was rigid within, a new ripeness shall bring renewed inspiration and confident strength will flow through you .

the Aramaic Beatitudes

Inge Orlemans - no nonsense spiritueel leraar

De "zo moeder, zo business" manier

De kracht van ‘zo moeder, zo business’ zit in de verdiepende aanpak. Op een liefdevolle en radicaal andere manier krijg je inzicht in de oorzaken van je belemmerende overtuigingen.

Zonder gewroet in je verleden ga je naar een dieper niveau… Daar waar de verwarring zit. Door de oorzaak van de verwarring te begrijpen, is het eenvoudig om je verhalen en belemmerende overtuigingen los te laten. Je energie gaat weer stromen en je gaat ondernemen vanuit jezelf. 

Na dit traject...

Een andere manier van kijken naar "pieker thema's"

"Door het traject met Inge, aangevuld met relevant lesmateriaal vanuit de academie, leerde ik op een prettige manier tot de kern te komen. Wie ben ik nou eigenlijk? Wat is echt mezelf en wat is eigenlijk ruis? Ik leerde op een andere manier te kijken naar "pieker" thema's en belemmerende overtuigingen en er bleek eenzelfde patroon in te zitten. Een mooi inzicht waardoor ik me veel relaxter in mijn werk, thuis en in mijn relatie met mijn moeder voel. Inge is ontzettend lief en tegelijk ook heel direct. Juist die combinatie maakt haar als mentor heel waardevol. Ik vind het erg prettig op deze manier tot inzichten te komen,
zonder dat het onnodig zwaar voelt.
Belemmerende overtuigingen Yvonne
Anna de Bruijn, IT consultant

Ik heb de warmte en rust in mezelf teruggevonden

"Ik draaide altijd in cirkels, had het gevoel dat ik niet verder kwam met mijn bedrijf. Ik was het contact met mezelf volledig kwijt. De sessies met Inge hebben me geholpen om vanuit mijn hart te ondernemen, en niet vanuit mijn hoofd. Ik kijk nu met mildheid naar mijn belemmerende overtuiging “ik ben niet goed genoeg”.. als lawaai van de aap in mijn hoofd. Ik voel dat ik richting heb; ik weet nu wat ik echt wil, wat goed voelt. Ik heb een stevige en liefdevolle basis om op verder te bouwen."
Belemmerende overtuigingen Stefanie
Stefanie Roseeuw
Newborn fotografie

Mijn begeleiding

1-op1 begeleiding

In twee wekelijkse sessies onderzoeken we wat er tussen jou en een bloeiende business in staat. De dagelijkse praktijk is je leerschool en vormen de aanleiding voor de gesprekken. Ik ‘zie’ waar je jezelf saboteert, waar jouw energie niet stroomt. Ik ondersteun je in het orde brengen in de chaos: het afzetten van maskers en het loslaten van aangeleerde patronen.

Academie

In de academie vind je per module diepgaande masterclasses, oefeningen, interviews en meditaties. Stap voor stap ont-dek je hoe je oude verhalen en belemmerende overtuigingen kunt loslaten om je weer te verbinden met wie je werkelijk bent.

Oefeningen en meditaties

Naast de oefeningen die in de Academie staan, bied ik specifieke oefeningen en meditaties. Daardoor is het traject precies op jouw vraag afgestemd.

Reflectieverslag

We bepalen jouw gewenste resultaten; in de wekelijkse verslagen checken we waar je staat, wat je inzichten zijn en welke stappen je nog moet zetten om je resultaten te bereiken.

Over mij

Ik ben Inge Orlemans, mentor voor vrouwelijke ondernemers die een ingewikkelde relatie met hun moeder hebben. Het ‘zo moeder, zo business’ programma is mijn levenswerk: vanuit liefdevolle verbondenheid begeleid ik mijn klanten om zich te herinneren wie ze werkelijk zijn.

Ik heb lang gedacht dat de relatie met mijn alcoholverslaafde moeder, mijn leven had bepaald… of verwoest. Dat ik onherstelbaar beschadigd was.
Tijdens een meditatie realiseerde ik me dat niet mijn moeder, maar mijn verhalen over mijn moeder mij belemmerde om gelukkig te zijn en me vrij en liefdevol te voelen. Ik ervaarde dat ik altijd een keuze heb: me te identificeren met mijn denken (de aap in mijn hoofd) of me verbinden met wie ik diep van binnen ben; onvoorwaardelijke liefde.

Het voelde als thuiskomen, er kwam meer rust en lichtheid en zachtheid in mijn leven en mijn business, alsof ik een sluier oplichtte en steeds meer mezelf liet zien.

Het “zo moeder, zo business” traject is geïnspireerd op mijn

 • levenservaring; met name de relatie met mijn grootste leermeester: mijn moeder. Een cadeau in prikkeldraad!
 • studie culturele antropologie en veldwerk in Afrika
 • opleiding tot yoga- en meditatiedocent gebaseerd op non-duale filosofie
 • 20+ jaar ervaring als senior consultant en interim manager
 • ervaring in het begeleiden van meer dan 450 vrouwelijke ondernemers
Coach vrouwelijke ondernemers
Reactie zo moeder zo business
Belemmerende overtuiging reactie

Mijn aanbod

VERBINDING

Met je moeder, je klanten en vooral met jezelf
3 MAANDEN
3.500 of 3 maanden € 1.300
 • 8 individuele sessies
 • Toegang tot de volledige "zo moeder, zo business" academie
 • Wekelijks reflectieverslag
 • Op jouw vraag toegesneden input (meditaties, video's, e-book en oefeningen).

BEZIELING

Vanuit verbinding ondernemen
6 MAANDEN
8.500 of 6 maanden € 1.550
 • 10 individuele sessies
 • Toegang tot de volledige "zo moeder, zo business" academie
 • Wekelijks reflectieverslag
 • Op jouw vraag toegesneden input (meditaties, video's, e-book en oefeningen).
 • 1 live-dag
 • Zakelijk Human Design Boost

De 'zo moeder, zo business' academie

DE BASIS: WIE BEN IK

Je ziet straks hoe je je moet losmaken van je verhalen en oordelen over de ander (je moeder) en jezelf. Bovendien weet je hoe je een diepgaande verbinding met jezelf kunt maken en met de ander (je moeder, je klanten, je partner.. wie dan ook). Je ervaart dat dit je energie oplevert in plaats van kost.

DE METHODE: DE VIER STAPPEN VAN VERGEVING

Na deze module weet je dat vergeving de sleutel is naar een gelukkig leven en een prachtige onderneming. Je weet precies welke stappen je moet zetten om uit het oordeel te stappen en naar de zachtheid in jezelf te komen.

DE PRAKTIJK: HANDVATTEN VOOR HET DAGELIJKS LEVEN

Thuiskomen bij jezelf wordt heel eenvoudig en glashelder. Aan de hand van verschillende eenvoudige en praktische voorbeelden ontdek je hoe je in het dagelijks leven meer verbinding met je zelf kunt vinden.

DE VERDIEPING: THEMA’S VOOR INZICHTEN EN INSPIRATIE

Met deze module heb je een “gereedschapskist” voor uitdagingen die op je pad komen. Je krijgt inzicht in een aantal bij iedereen terugkomende thema’s zoals: je aangevallen voelen, geven ten koste van jezelf en je alleen voelen. Zo kan je moeiteloos lastige situaties herkennen en helen.

DE BONUSSEN: INTERVIEWS “WIJSHEID AAN DE KEUKENTAFEL

In deze module deel ik de wijsheid die mijn leraren met mij hebben gedeeld. Aan de hand van prachtige interviews neem ik je mee op de weg die ik ben gegaan.

Dankzij Inge ben ik meer geworden wie ik eigenlijk ben

"Ik had in mijn werk het gevoel dat ik aan het geven was ten koste van mezelf. Alsof ik mijn klanten nodig had om mijn bestaansrecht te voeden. Ik realiseerde me dat klanten dit voelen en wilde uit het verhaal van “anderen moeten redden” stappen. In mijn kennismakingsgesprek voelde ik dat Inge mij niet wilde redden, mij niet nodig had. Ik dacht.. zij is waar ik wil zijn. Inge zoekt het drama niet op. Ze gaat een niveau dieper, daar waar de verwarring zit. Ze liet me zien waar de oorzaak van de verwarring ligt en door dat te begrijpen en te ervaren, was het eenvoudig om het los te laten. Ik zit nu in een flow in mijn werk. Ik mag helemaal mezelf zijn: dat wordt ineens toegejuicht. Ik heb veel opdrachten maar verlies mijn energie niet. Ik ben nog steeds leuk met de kinderen en lekker aan het chillen. Ik heb precies gekregen waar ik op hoopte."
Belemmerende overtuiging Anne
Anne Begeman
Gedragspsycholoog, trainer, organisatieadviseur

Voor wie

Het begint met jouw bereidheid om je bewust te worden van de verhalen die je jezelf en je te verbinden met wie je werkelijk bent: de waarnemer van al die gekkigheid in je hoofd. Het vraagt een diep verlangen en moed om deze grote stap naar binnen te zetten en je te herinneren wie je werkelijk bent. Een transformerende stap van angst naar liefde.

Ik heb 100% commitment van jou nodig. Dat betekent dat je het traject voluit aangaat zodat je er ook echt alles uithaalt. Of je die 100% commitment voelt, kan je alleen zelf bepalen. Wees daar eerlijk in; maak alleen een afspraak met mij als je een volle JA voelt.
Ik werk alleen met mensen die 100% ownership willen opnemen voor hun proces.

Antwoorden op jouw vragen

Natuurlijk allereerst, super als je besluit om deze stap te zetten. Je kiest daarmee voor jezelf, neemt de verantwoordelijkheid om moeiteloos en vol vertrouwen te ondernemen.
We plannen meteen ons eerste Zoom-gesprek of alvast een paar als je dat fijn vindt. We beginnen met het vaststellen van je doelen. Iedere 2 weken hebben we een volgend gesprek. Na het einde van ieder gesprek geef ik je – op jouw vraag toegesneden – input: een oefening, schrijfoefening, het doornemen van een of meerdere lessen uit “zo moeder, zo business” academie. Het traject is dus voor iedere vrouw anders, maar de onderliggende visie is altijd hetzelfde.
Als je voor het 3- maanden traject kiest, spreken we elkaar 8 keer
Als je voor het 6- maanden traject kiest, spreken we elkaar 10 keer online, hebben we 2 live ontmoetingen en krijg je een op jou op jouw geboorte gegevens toegesneden Human Design Business Boost (zie ook onder, wat houdt het traject bezieling in)

Een sessie duurt over het algemeen tussen de 60-75 minuten. Soms is het korter, gewoon omdat je aandacht minder wordt of -wat vaker gebeurt- dat je zo’n inzicht hebt, dat het voor dat moment klaar is. Het gebeurt ook wel eens dat het langer is, omdat je vast zit en wat meer moeite hebt met uit het verhaal te stappen. 

Nee, wat ik doe is geen therapie. Anders dan in therapie duiken we NIET in je verleden. We gaan NIET onderzoeken waarom je moeder deed wat ze deed. Mijn aanpak richt zich op het ont-dekken van gedachtepatronen. En om van je gedachten naar je ware zelf te komen, dat deel van jou dat volmaakt vrij en vredevol is en geen verleden noch een toekomst kent.

Laat me weten wat je wilt, dan kijken we of dat past. Ik neem jaar niet meer dan 12 personen aan, zodat ik alle tijd en aandacht voor jou heb – en daarnaast tijd voor mezelf hou. Maar dat betekent dus dat een maand al “vol” kan zitten en we het eerste gesprek wat naar voren schuiven. 

Een vrouw die ik begleid heb zegt: 

“Inge is ontzettend lief en tegelijk ook heel direct. Juist die combinatie maakt haar als mentor heel waardevol. Ik vind het erg prettig op deze manier tot inzichten te komen, zonder dat het onnodig zwaar voelt” .

Ik ben er om je te helpen je gedachtenpatronen te doorzien en te helen. Ik ben niet zweverig maar ik heb een onwankelbaar geloof in het feit dat wij in wezen volmaakt en vrij zijn. Daardoor zal ik nooit meegaan in jouw verhaal, maar altijd terugkeren naar het wezenlijk zelf. Dat maakt dat we niet graven in het verleden, maar het dagelijks leven, dat wat je meemaakt in de praktijk (van je business) het uitgangspunt is. Mijn sessies zijn licht en ik hou van een flinke dosis humor. Mijn voornaamste inspiratiebron is “een cursus in wonderen” waar ik altijd door geraakt en bewogen word. 

Dat is best een lastige vraag. Soms geef ik je bijvoorbeeld een schrijfoefening en ga je iedere dag iets opschrijven. Maar vaak ook zijn het inzichtsoefeningen… iets dat je altijd doet (bijvoorbeeld luisteren) maar waar ik je uitnodig om het op een andere manier te doen. Ook het kijken of lezen van lessen uit de academie kost tijd. En er is veel achtergrondinformatie, die je zelf door kan nemen, gewoon omdat je geïnspireerd wilt worden. Al met al is het een andere manier om met je gedachten om te gaan. Maar met echte tijdsinvestering is het 1 tot 2 uur per week.

Het is niet belangrijk of je moeder overleden is of dat je haar al jaren niet hebt gezien of dat je moeder niet je “echte:” moeder is. Ik werk met gedachtepatronen, oordelen en overtuigingen die je ooit als klein kind hebt aangenomen. Je hebt je moeder helemaal niet nodig om deze overtuigingen te helen. Dat is het mooie en zo bevrijdend. 

Het traject bezieling is bedoeld voor ondernemers die echt de diepte in willen duiken en – naast het ont-dekken van hun belemmerende overtuigingen – willen onderzoeken hoe ze hun business zo kunnen inrichten dat hun zone of genius volledig tot uiting komt. 
Daarom zit er  in dit traject 1 live dag (van 10.00 tot 16.00 inclusief lunch en bijvoorbeeld een wandeling). Daarnaast bevat dit prachtige traject een Zakelijk Human Design Boost: een gecertificeerde en in Profit Potential gespecialiseerde BG5™ expert geeft je aan de hand van jouw geboortegegevens inzicht in wat jouw unieke manier van ondernemen is: wat is jouw natuurlijke manier van marketing, welk verdienmodel past nu écht bij jou, welke klanten trek jij van nature aan en wat verkoop je aan hen, waar blink je in uit en wat zijn mogelijke valkuilen etc. Dit is dé kans om vragen over jouw uniekheid en hoe jij het beste tot je recht komt in jouw onderneming te stellen! Na deze sessie heb je duidelijkheid, beschik je over praktische handvatten om jouw onderneming verder vorm te geven en ervaar je rust én bliss!  

Het resultaat is een business die is afgestemd op jouw kunnen, jouw energie niveau, jouw verlangens en jouw capaciteiten. 

Een totale transformatie die rust, helderheid en richting geeft aan jouw verlangens.

 

Scroll naar top