Als de relatie met je moeder niet alleen jezelf, maar ook je werk belemmert.

Hoor jij nog iedere dag de stem van je moeder? En luister je er ook naar?

 

Je bent een professional. En je bent (best) succesvol. Tenminste, als het gaat over aantallen klanten, omzet, de bedrijfsvoering etc.

Maar als het gaat over de verbinding met jezelf, over energie hebben en je blij voelen, dan gaat het eigenlijk helemaal niet zo geweldig.

Het is alsof je de stem van je moeder hoort bij alles wat je onderneemt en dat kost bakken met energie. Die je dus niet in andere dingen kan steken.

Laten we er geen doekjes om winden: je hebt geen makkelijke relatie met je moeder. Daar loop je al je hele leven tegenaan. Je dealt ermee, zo goed en kwaad als het gaat.

Ook in je werk hoor je de stem van je moeder: oude boodschappen die je blokkeren en je groei in de weg staan: je innerlijke groei of de groei in je werk. 

Gedachtepatronen van vroeger zorgen voor verwarring en mist in je hoofd. Je staat jezelf in de weg door perfectionisme, uitstel gedrag en willen pleasen.

Je vindt jezelf terug in conflictsituaties – ook in je business – die je akelig bekend voorkomen…

Waarom stroomt je energie niet voluit?

Waarom kun je niet 100% in het licht staan?

Waarom maakt je werk je soms zo doodmoe?

Kun je daar ooit nog van afkomen? 

Ja hoor. Echt.

En ik help je daarbij

Je bent niet alleen, het kan écht anders

Je kunt wél loskomen van je verleden, je opvoeding en ja… ook van je moeder. 

Liefdevol en zonder verwijten. 

In mijn coachingstraject “De Transformatie” laat ik je zien hoe. 

Ik wilde niet wroeten in het verleden; dat had ik al genoeg gedaan

"Maar jouw traject brengt me juist in het hier en nu. Ik heb geleerd om af te stemmen met mezelf: “wat voel ik?” Nu neem ik doordachter beslissingen en ben ik minder impulsief. Ik doe geen dingen meer die niet bij me passen. Dat heeft een enorme impact op mijn bedrijf, op hoe ik coach. Het voelt lichter en er is nu ruimte voor vreugde en rust. "
Maureen rond
Em Peters
Kindercoach

Reken in korte tijd af met het probleem waar je al jaren mee worstelt.

Inge Orlemans - no nonsense spiritueel leraar

Bij de vrouwen die in mijn coachtingstraject stappen, spoken deze gedachten door het hoofd.

En misschien herken je ook wel de afkeurende blik, het zuchten, fronsen en natuurlijk het minzaam schudden met het hoofd :-). 

Daar kun je het als mens al moeilijk genoeg mee hebben, maar je loopt er in je werk gegarandeerd ook tegen aan.

Een andere manier van kijken naar "pieker thema's"

"Door het traject met Inge, aangevuld met relevant materiaal vanuit de academie, leerde ik op een prettige manier tot de kern te komen. Wie ben ik nou eigenlijk? Wat is echt mezelf en wat is eigenlijk ruis? Ik leerde op een andere manier te kijken naar "pieker" thema's en belemmerende overtuigingen en er bleek eenzelfde patroon in te zitten. Een mooi inzicht waardoor ik me veel relaxter in mijn werk, thuis en in mijn relatie met mijn moeder voel. Inge is ontzettend lief en tegelijk ook heel direct. Juist die combinatie maakt haar als mentor heel waardevol. Ik vind het erg prettig op deze manier tot inzichten te komen,
zonder dat het onnodig zwaar voelt.
Belemmerende overtuigingen Yvonne
Anna de Bruijn, IT consultant

Ik heb de warmte en rust in mezelf teruggevonden

"Ik draaide altijd in cirkels, had het gevoel dat ik niet verder kwam met mijn bedrijf. Ik was het contact met mezelf volledig kwijt. De sessies met Inge hebben me geholpen om vanuit mijn hart te ondernemen, en niet vanuit mijn hoofd. Ik kijk nu met mildheid naar mijn belemmerende overtuiging “ik ben niet goed genoeg”.. als lawaai van de aap in mijn hoofd. Ik voel dat ik richting heb; ik weet nu wat ik echt wil, wat goed voelt. Ik heb een stevige en liefdevolle basis om op verder te bouwen."
Belemmerende overtuigingen Stefanie
Stefanie Roseeuw
Newborn fotografie

Ik zeg wel eens: "je moeder, je business"

Veel vrouwen hebben een verhaal over hun moeder. Een verhaal waarmee ze
zichzelf, hun gevoelens en hun gedrag definiëren. Vanuit dit verhaal beoordelen ze hun leven én hun business (bijvoorbeeld: ik durf niet zichtbaar
te zijn in mijn business omdat ik nooit gezien werd door mijn moeder).

Dit verhaal is in je jeugd ontstaan. Het gezin waarin je opgroeit is de basis om
je veilig te voelen, althans dat zou het moeten zijn. De verbinding met je
moeder is daarin essentieel: je bent ooit letterlijk met haar verbonden geweest
en zij is jouw grote voorbeeld, degene die jou laat zien hoe je als meisje/vrouw
door het leven gaat. 

Maar bij niemand is het één liefdevol feest. Ruzies tussen ouders, boosheid van je moeder, zussen die de baas over je spelen, ziekte, (geestelijk) misbruik of moeders die niet aanwezig zijn (letterlijk of figuurlijk).

Als kind begrijp je helemaal niets van al dat gedoe en denkt dat het aan jou ligt. Je denkt: “ ik heb iets verkeerds gedaan en daarom is mama nu boos”. Zo vorm je een overtuiging over jezelf: “als ik nou maar beter mijn best doe, dan wordt mama gelukkig.” Het willen pleasen van je moeder is geboren. 

Het doorzien van het verhaal waarin je bent gaan geloven, is het beginpunt van een ware transformatie

Overtuigingen kun je zien als een bril die je opzet en waardoor je de rest van je leven naar de wereld kijkt. Je ziet alles door deze bril: en je zult steeds weer gelijk krijgen: “zie je nou wel, ik ben ook niet goed genoeg, het gaat mij nooit lukken om een succesvolle ondernemer te worden.”

Zo wordt je leven geleid door je overtuigingen. Een verhaal dat je keer op keer gelooft en waar je steeds meer slachtoffer van wordt: “ik bent niet goed genoeg”.

En dat is goed nieuws; want als jij degene bent die de bril ooit hebt opgezet, kan je hem ook weer afzetten. Met andere woorden: als jij gevangen zit in het verhaal over je moeder, als jij betekenis hebt gegeven aan gebeurtenissen in het verleden, dan kun je deze betekenis onderzoeken en helen.

Maar wat betekent dat voor je werk?

Die oude overtuigingen, het verhaal dat je bent gaan geloven, spelen niet alleen door in je leven maar ook in je werk.

Want..

Als je moeder haar hele leven voor de kinderen heeft gezorgd en nooit een betaalde baan heeft gehad, kan het zijn dat je je schuldig voelt als jij tijd en energie aan je business geeft. Je noemt je bedrijf “bedrijfje” en zet niet echt serieuze stappen om te groeien.  

Of je hebt eindeloos gehoord dat het geld je moeder niet op de rug groeit. Jij gaat het natuurlijk anders doen en werkt je het apelazerus. Zodoende maak je geen tijd om in jezelf te investeren. 

Je mening verkondigen, of anders denken dan de rest van de familie, werd niet met enthousiasme ontvangen (to say the least). Nu durf je je niet te onderscheiden in je positie en kijkt vooral naar wat anderen doen. 

Of deze… je moeder was zielig (ziek, in de war, eenzaam, verslaafd) en jij voelde je geroepen om haar gelukkig te maken. Nu vind je het moeilijk om nee te zeggen tegen je klanten ook al gaat het ten koste van jezelf.je he

 

Zolang jij blijft luisteren naar de stem van je moeder...

Als jij je nog steeds afhankelijk voelt van het oordeel van je moeder. Als je nog steeds  op zoek bent naar haar bevestiging,  zelfs al is dat onbewust. 

Als je blijft geloven in het verhaal dat je jezelf bent gaan vertellen…

… en blijf je een ontvreden ziel omdat je jezelf en de wereld tekort doet. 

Met mijn  coachingstraject “De Transformatie” help ik jou om rust en ontspanning te ervaren in je werk zodat je je vanuit een onbezorgde flow kunt focussen op de essentie.  Daar waar jij blij van wordt, energie van krijgt en geld mee verdient 

Waarom kan uitgerekend ik jou daarbij helpen?

Ik ben Inge Orlemans, mentor voor vrouwelijke ondernemers die een ingewikkelde relatie met hun moeder hebben. Het coachingstraject “De Transformatie” is mijn levenswerk: vanuit liefdevolle verbondenheid begeleid ik mijn klanten om zich te herinneren wie ze werkelijk zijn.

Ik heb lang gedacht dat de relatie met mijn alcoholverslaafde moeder, mijn leven had bepaald… of verwoest. Dat ik onherstelbaar beschadigd was.
Tijdens een meditatie realiseerde ik me dat niet mijn moeder, maar mijn verhalen over mijn moeder mij belemmerde om gelukkig te zijn en me vrij en liefdevol te voelen. Ik ervaarde dat ik altijd een keuze heb: me te identificeren met mijn denken (de aap in mijn hoofd) of me verbinden met wie ik diep van binnen ben; onvoorwaardelijke liefde.

Het voelde als een ware transformatie, er kwam meer rust, lichtheid en zachtheid in mijn leven en in mijn business. Het voelde alsof ik een sluier oplichtte en steeds meer mezelf kon laten zien. 

Of je moeder nou het beste met je voor had of dagenlang dronken in bed lag, het maakt niet uit.

Als jij worstelt om de onafhankelijke en stralende ondernemer te worden die je diep van binnen bent, zit je vast in het verhaal: het beeld dat je onbewust van jezelf hebt gecreëerd als antwoord op de relatie met je moeder. 

Coach vrouwelijke ondernemers

Als je nog 6 minuten de tijd hebt, luister dan hier naar mijn persoonlijke verhaal. 

Het coachingstraject "De Transformatie" is geïnspireerd op mijn:

  • 20+ jaar ervaring als senior consultant en interim manager bij ondermeer Cap Gemini, Ernst & Young en als zzp-er 
  • levenservaring; met name de relatie met mijn grootste leermeester: mijn moeder; een cadeau in prikkeldraad!
  • studie culturele antropologie en veldwerk in Afrika
  • opleiding tot yoga- en meditatiedocent gebaseerd op non-duale filosofie
  • ervaring in het begeleiden van meer dan 450 vrouwelijke professionals

Waar sta je na deze coaching?

Reactie zo moeder zo business
Belemmerende overtuiging reactie

Wat is je investering?

Een half uur van je tijd om kennis met mij te maken, te zien of we een klik hebben en te onderzoeken of mijn coachingstraject een antwoord is op jouw vragen.

En ik verzeker je, het is het helemaal waard. 

Want hoe langer jij wacht met het onder ogen zien van je belemmerende overtuigingen, hoe groter het probleem wordt. 

De impact die dit heeft op je werk kost je tijd, energie, geld en heel veel gedoe. 

De vraag is dus: blijf je aanmodderen en een schaduw van jezelf zijn, of ga je aan de gang met je belemmerende overtuigingen. 

En geef je jezelf en je werk de ruimte en vrijheid die je verdient. 

Dankzij Inge ben ik de meer geworden wie ik eigenlijk ben

"Ik had in mijn werk het gevoel dat ik aan het geven was ten koste van mezelf. Alsof ik mijn klanten nodig had om mijn bestaansrecht te voeden. Ik realiseerde me dat klanten dit voelen en wilde uit het verhaal van “anderen moeten redden” stappen. In mijn kennismakingsgesprek voelde ik dat Inge mij niet wilde redden, mij niet nodig had. Ik dacht.. zij is waar ik wil zijn. Inge zoekt het drama niet op. Ze gaat een niveau dieper, daar waar de verwarring zit. Ze liet me zien waar de oorzaak van de verwarring ligt en door dat te begrijpen en te ervaren, was het eenvoudig om het los te laten. Ik zit nu in een flow in mijn werk. Ik mag helemaal mezelf zijn: dat wordt ineens toegejuicht. Ik heb veel opdrachten maar verlies mijn energie niet. Ik ben nog steeds leuk met de kinderen en lekker aan het chillen. Ik heb precies gekregen waar ik op hoopte."
Belemmerende overtuiging Anne
Anne Begeman
Gedragspsycholoog, trainer, organisatieadviseur

Is dit iets voor jou?

Er is een makkelijke manier om daar achter te komen: een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij. 

Als ik denk dat ik je met mijn coachingstraject kan helpen, dan zeg ik dat (en anders ook). 

Heb je alleen een korte vraag, stuur me gerust een mailtje (info@ingeorlemans.nl).

Kom je graag met mij in gesprek, klik dan op de button hieronder. 

Je gaat naar mijn online agenda, waar je zelf je afspraak met mij kunt maken. 

Antwoorden op jouw vragen

Natuurlijk allereerst: super als je besluit om deze stap te zetten. Je kiest daarmee voor jezelf, neemt de verantwoordelijkheid om moeiteloos en vol vertrouwen te ondernemen.
We plannen meteen ons eerste Zoom-gesprek of alvast een paar als je dat fijn vindt. We beginnen met het vaststellen van je doelen. Iedere 2 weken hebben we een volgend gesprek. Na het einde van ieder gesprek geef ik je – op jouw vraag toegesneden – input: een oefening, schrijfoefening, het doornemen van een of meerdere lessen uit “zo moeder, zo business” academie. Het traject is dus voor iedere vrouw anders, maar de onderliggende visie is altijd hetzelfde

Nee, wat ik doe is geen therapie. Anders dan in therapie duiken we NIET in je verleden. We gaan NIET onderzoeken waarom je moeder deed wat ze deed. Mijn aanpak richt zich op het ont-dekken van gedachtepatronen. En om van je gedachten naar je ware zelf te komen, dat deel van jou dat volmaakt vrij en vredevol is en geen verleden noch een toekomst kent.

Laat me weten wat je wilt, dan kijken we of dat past. Ik begeleid jaarlijks niet meer dan 10 vrouwen, zodat ik alle tijd en aandacht voor jou heb – en daarnaast tijd voor mezelf hou. Maar dat betekent dus dat een maand al “vol” kan zitten en we het eerste gesprek wat naar voren schuiven. 

Een vrouw die ik begleid heb zegt: 

“Inge is ontzettend lief en tegelijk ook heel direct. Juist die combinatie maakt haar als mentor heel waardevol. Ik vind het erg prettig op deze manier tot inzichten te komen, zonder dat het onnodig zwaar voelt” .

Ik ben er om je te helpen je gedachtenpatronen te doorzien en te helen. Ik ben niet zweverig maar ik heb een onwankelbaar geloof in het feit dat wij in wezen volmaakt en vrij zijn. Daardoor zal ik nooit meegaan in jouw verhaal, maar altijd terugkeren naar het wezenlijk zelf. Dat maakt dat we niet graven in het verleden, maar het dagelijks leven, dat wat je meemaakt in de praktijk (van je business) het uitgangspunt is. Mijn sessies zijn licht en ik hou van een flinke dosis humor. Mijn voornaamste inspiratiebron is “een cursus in wonderen” waar ik altijd door geraakt en bewogen word. 

Dat is best een lastige vraag. Soms geef ik je bijvoorbeeld een schrijfoefening en ga je iedere dag iets opschrijven. Maar vaak ook zijn het inzichtsoefeningen… iets dat je altijd doet (bijvoorbeeld luisteren) maar waar ik je uitnodig om het op een andere manier te doen. Ook het kijken of lezen van lessen uit de academie kost tijd. En er is veel achtergrondinformatie, die je zelf door kan nemen, gewoon omdat je geïnspireerd wilt worden. Al met al is het een andere manier om met je gedachten om te gaan. Maar met echte tijdsinvestering is het 1 tot 2 uur per week.

Het is niet belangrijk of je moeder overleden is of dat je haar al jaren niet hebt gezien of dat je moeder niet je “echte:” moeder is. Ik werk met gedachtepatronen, oordelen en overtuigingen die je ooit als klein kind hebt aangenomen. Je hebt je moeder helemaal niet nodig om deze overtuigingen te helen. Dat is het mooie en zo bevrijdend. 

Scroll naar top