1-op-1 coaching voor
vrouwelijke ondernemers

“ZO MOEDER, ZO BUSINESS”

een bewezen, methodische aanpak om schijnbaar onoplosbare gedachtepatronen over de relatie met je moeder te helen, zodat je moeiteloos en vol vertrouwen onderneemt.

Aan de buitenkant ziet je business er best ok uit. Maar ergens tussen het opzetten van je online programma, het maken van je nieuwe website, je wekelijkse nieuwsbrief en oh ja, het zorgen voor je kinderen…ben je jezelf kwijtgeraakt.

Je bent ondernemer geworden met het idee er vrijheid voor terug te krijgen, maar je voelt je gevangen in een rat-race die niets meer te maken heeft met de impact die jij wilt maken: je bezieling. Je denkt: nog even doorzetten, dan komt er meer tijd, meer vrijheid, meer inkomsten.

Maar – als je eerlijk bent – het lijkt of je moeder de hele tijd over je schouder met je meekijkt. Ondanks dat je allang volwassen bent, ben je nog steeds op zoek naar haar bevestiging. Je hebt het gevoel dat je nooit goed genoeg bent, dat je je eigen stem niet mag laten horen, dat je er uiteindelijk helemaal alleen voor staat.

Gedachtepatronen van vroeger saboteren je en weerhouden je ervan om voluit te gaan; die grote volgende stap te zetten en helemaal in het licht te gaan staan!

Hoe lang blijf jij nog in de schaduw van je moeder staan?

Het kost je een hoop...

Dat eeuwige “aardig gevonden willen worden” … je bent er helemaal klaar mee. Want daardoor laat je niet zien wie jij bent, ben je niet duidelijk in wat je aanbiedt en laat je klanten (en dus omzet) lopen.

Stel je voor dat je stopt met “people pleasen” en vanuit jezelf gaat ondernemen. Je zoekt geen goedkeuring meer bij  anderen, maakt meer impact en trekt superleuke klanten aan

Door je angst om door de mand te vallen is het nooit goed genoeg wat je doet. Je werkt te hard en je perfectionisme staat je behoorlijk in de weg. Je bent doodmoe, waardoor je geen stappen zet en al creativiteit doodbloedt.

Hoe zou het zijn als je gaat vertrouwen op je zelf, je kennis én je ervaring. Je energie stroomt moeiteloos zodat er ruimte komt om je creativiteit te bevrijden en je vanuit bezieling gaat  ondernemen. 

Je hebt geleerd dat je hard moet werken om je geld te verdienen.  Vooral je best doen en genoegen nemen met wat er is. Sowieso was je moeder niet echt het voorbeeld van een succesvolle ondernemer. 

Hoe heerlijk is het om uit dit beknellende scenario te stappen, je prijzen te verhogen, minder te werken voor meer en plezier in je business te hebben. Gewoon omdat je het waard bent.  

Hoe zou het zijn. . .

Over Inge Orlemans

Ik wilde altijd een gewone moeder.

Maar mijn moeder zat niet met een kopje thee op mij te wachten als ik thuiskwam van school. Mijn moeder lag dronken in bed.

Mijn hele jeugd heb ik geprobeerd haar te redden. Hoe klein ik ook was, ik was ervan overtuigd dat het mijn schuld was dat zij te veel dronk en ongelukkig was. Ik voelde me hopeloos alleen, machteloos en in de steek gelaten.

Dat had invloed op mijn jongvolwassen leven: ik wist niet goed hoe ik met emoties om moest gaan, behalve door mezelf vol te proppen. Ik ging piekerend door het leven, had moeite om me te concentreren op mijn studie Culturele Antropologie (die ik uiteindelijk wel met goed gevolg afrondde) en ik had relaties met “de verkeerde” mannen.

Tijdens mijn yoga- en meditatie opleiding kwam ik in aanraking met “Een cursus in Wonderen”, waar ik diep door geraakt en geïnspireerd werd. 

Ik ontdekte dat niet mijn moeder, maar mijn verhalen over mijn moeder mij belemmerden om me vrij en gelukkig te voelen, Ik koos ervoor om niet meer vanuit het verleden naar mijn moeder te kijken. Ik liet mijn oordelen en verwachtingen los en keek vanuit liefde naar haar, de liefde waar wij allemaal een manifestatie van zijn en die ons altijd met elkaar verbindt.

Inge Orlemans - expert in dochter-moeder relaties

Mijn moeder kreeg Korsakov, daarna een cva en toen werd ze langzaam dement. Ik bezocht haar veel in het verzorgingshuis. Het werd steeds fijner om bij haar te zijn. Hoe boos, verdrietig of machteloos ze zich, ik was er helemaal voor haar. En er gebeurde iets heel moois.. ook werd zij rustig en stil. En dan voelde ik me volmaakt en vrij… eigenlijk gewoon gelukkig en eindelijk wezenlijk verbonden met haar.

Inge Orlemans - moeder dochter relaties

En dat had een enorme impact op mijn business:  nu onderneem ik vanuit mijn innerlijke kracht en passie. Ik werk samen met collega’s en huur ondersteuning in op gebieden waar ik niet thuis in ben. Daardoor zet ik grote stappen en is er meer ruimte voor mijn creativiteit en intuïtie. Ik heb meer rust en tijd voor mezelf, voor mijn hond, mijn tuin en mijn persoonlijke ontwikkeling. 

En als vanzelf komen er superleuke klanten op mijn pad, heb ik meer omzet en verdien ik zoveel dat ik projecten in Afrika kan ondersteunen (mijn oude antropologie hart). 

Met mijn “zo moeder, zo business” methodiek heb ik de afgelopen jaren meer dan 450 vrouwen in mijn leeromgeving begeleid en tientallen vrouwen 1 op 1 gecoacht om moeiteloos en vol vertrouwen te ondernemen en het succes te krijgen waar ze naar verlangen.

Zonder gewroet in je verleden, zonder eindeloze gesprekken… 

je hebt je moeder er helemaal niet bij nodig…

Geloof me niet op mijn blauwe ogen...

Licht en lucht in mijn bedrijf en in mij

Eerst kon ik niet geloven dat de verstoorde relatie met mijn moeder, zoveel impact had – zelfs op mijn werk! De prettige kennismaking met Inge maakte dat ik een traject met haar ben ingegaan. Ik leerde tot de kern te komen, wie ben ik nou eigenlijk? Wat is mezelf, en wat zijn gedachten, angsten, beelden die ik heb gecreeerd. Inge is ontzettend lief en tegelijk ook heel direct. Ik werd bewust van alle oordelen die ik zelf had bedacht, over mijn moeder, maar ook over de mensen om mij heen en mezelf. Ik voelde veel meer ruimte en durf beter voor mezelf op te komen in werksituaties.

- Sanne Vos, zelfstandig ondernemer -

Een verdubbeling van mijn omzet EN veel meer plezier!

“Inge is een warme en liefdevolle coach. Ze heeft me doen inzien dat ik me verstopte achter oude verhalen en belemmerende gedachten en dat ik mezelf daarmee goed in de weg zat. Door met haar te werken leerde ik dit ‘stemmetje in mijn hoofd” – dat verdacht veel leek op mijn moeders verwachtingen – te doorzien. Inge hielp mij om mijn eigen wensen en verlangens te ontdekken. Ik sta nu zoveel meer in mijn kracht, mijn omzet is verdubbeld en ik heb eindelijk een goed lopende praktijk met tevreden klanten.. 

- Jean Goldstone, reiki master -

Wat kun je nu doen?

De eerste stap

Dan kijken we samen waar ik je mee kan helpen en of we een klik hebben.

De tweede stap

en schrijf je in voor mijn individuele VIP coaching.

De derde stap

en maak de impact en omzet waar je van droomt.

Ja, ik kies voor bezield en vrij ondernemen.

Ik sta naast je, ik help je de sluier op te lichten.

Jouw investering:

Inzicht

Ont-dek je belemmerende overtuigingen
2 uur plus 30 minuten
 • Bewust worden van je oordelen en overtuigingen
 • Doorzien van de werkelijke oorzaak
 • Bepalen van doelen en belangrijkste stappen
 • Inzichtgevende oefening en/of meditatie
 • 30 minuten check in call na 2 weken

Verbinding

Met je moeder, je klanten en vooral met jezelf
3 maanden
 • Verkennen en doelen stellen.
 • Individuele VIP coaching
  (7 vervolgsessies)
 • Toegang tot de volledige "volmaakt vrije ondernemers" academie
 • Wekelijks reflectieverslag
 • Op jouw vraag toegesneden input (meditaties, video's, e-book en oefeningen).
 • Bonus: Programma "Tijd voor Mediteren".

Bezield Ondernemen

Moeiteloos en vol vertrouwen ondernemen
6 maanden
 • Kick off sessie (masterplan maken)
 • Individuele VIP coaching
  (14 vervolgsessies of samenvoeging van sessies als dat fijner is voor jou)
 • Momentum lange call (rond sessie 10)
 • Een exclusieve VIP intensive**met Inge twv € 2400.
 • Toegang tot de volledige "volmaakt vrije ondernemers" academie
 • Wekelijks reflectieverslag
 • Op jouw vraag toegesneden input (meditaties, video's, e-book en oefeningen).
 • Bonus 1: Programma "Tijd voor Mediteren".
 • Bonus 2: Een persoonlijke transformational breathing sessie

Nooit meer leuren om klanten

Nieuwe klanten binnenhalen vond ik enorm stressvol. Als ik contact had met potentiële klanten dacht ik...wie ben ik nou helemaal, wat heb ik nou te vertellen? Door de coaching van Inge ontdekte ik dat dit een direct vertaling was van mijn moeder die vroeger vond dat ik teveel praatjes had en dat ik maar beter mijn grote mond moest houden. Ik werd me bewust van het patroon en vooral van het feit dat het 'slechts' gedachten zijn en niet de werkelijkheid over wie ik ben. Ik leerde deze gedachten te onderzoeken en te doorzien als onschuldige vergissingen. Nu zie ik uit naar gesprekken met potentiële klanten en omdat ik in verbinding blijf met mezelf, besluiten klanten veel vaker met mij in zee te gaan.
Gaby
Vera Zipeur
Web-designer

Inge is "the real deal"!

"Inge is er absoluut ongelofelijk goed in om vrouwelijke professionals te doen inzien dat alles waar ze in hun werk in vastlopen (of het nou gaat om conflicten in het team, het niet durven verhogen van hun prijzen of de angst om in het openbaar te spreken) voortkomt uit de complexe relatie met hun moeder. Als je dit inzicht eenmaal hebt, kan je deze overtuigingen helen en je weer verbinden met wie je wezenlijk bent, in plaats van je te laten weerhouden door angst. Als je er klaar voor bent om je eindelijk veilig, waardevol en geliefd te voelen (zelfs als je moeder je geen onvoorwaardelijke liefde en veiligheid heeft meegegeven) en er genoeg van hebt om jezelf steeds weer opnieuw te moeten bewijzen, werk dan met Inge!"
Merel Kriegsman
Business coach

Ik weet dat jij je graag volmaakt vrij wilt voelen in je business. Dat je wilt ondernemen vanuit flow zodat er ruimte is om je creativiteit en energie te laten stromen en je je kunt focussen op de essentie.

Om werkelijk impact te maken en succesvol te zijn, is het belangrijk om inzicht te krijgen in hetgeen je tegenhoudt: je belemmerende overtuigingen.

Veel vrouwen hebben een verhaal over hun moeder. Een verhaal waarmee ze zichzelf definiëren, waarmee ze hun gevoelens en gedrag verklaren en van waaruit ze hun leven zien en beoordelen. Als klein meisje, begrijp je de wereld in relatie tot jezelf. Je hebt feitelijke gebeurtenissen betekenis gegeven die leiden tot belemmerende overtuigingen over jezelf (“mama is verdrietig, dus ik doe iets verkeerd”).

Deze overtuigingen zijn de bril waardoor je naar de wereld bent gaan kijken. In je latere leven, je relaties, je moederschap, maar zeker ook in je business, herhalen deze patronen zich en kunnen je belemmeren om je vrij en jezelf te voelen.

En dat is goed nieuws; want als jij degene bent die de bril ooit hebt opgezet, kan je hem ook weer afzetten. Met andere woorden: als jij gevangen zit in het verhaal over je moeder, als jij betekenis hebt gegeven aan gebeurtenissen in het verleden, dan kun je deze betekenis onderzoeken en helen.

Of je moeder nou het beste met je voor had of dagenlang dronken in bed lag, het maakt niet uit.
Als je worstelt om de liefdevolle, sterke en stralende ondernemer te worden die je werkelijk bent, zit je nog steeds vast aan de verhalen en overtuigingen die je onbewust hebt gecreëerd als antwoord op je moeders gedrag.

Inge Orlemans - expert in moeder dochter relaties

Mijn methodische aanpak:  

De eerste stap: het aan het licht brengen van deze belemmerende overtuigingen: Wat denk je, wat geloof je over jezelf, welk verhaal ben jij jezelf gaan vertellen?
Vervolgens (stap 2) kijken we naar de impact van deze verhalen op je business: hoe houden deze overtuigingen je klein en belemmeren je om het succes te hebben waar je zo naar verlangt.
Tot slot (de derde stap) onderzoeken we of deze overtuigingen de waarheid zijn over wie jij werkelijk bent: jij bent niet je gedachten maar de waarnemer van je gedachten. Dit maakt de weg vrij om je overtuigingen los te laten en te zien voor wat ze werkelijk zijn: onschuldige vergissingen.

Blijf er niet mee alleen mee rondlopen. 
Ik help je graag om je belemmerende overtuigingen los te laten, zodat je volmaakt vrij en in verbinding onderneemt en het succes krijgt waar je naar verlangt: laten we kennismaken 

FAQ

Natuurlijk allereerst, super als je besluit om deze stap te zetten. Je kiest daarmee voor jezelf, neemt de verantwoordelijkheid om moeiteloos en vol vertrouwen te ondernemen.
We plannen meteen ons eerste Zoom-gesprek of alvast een paar als je dat fijn vindt. We beginnen met het vaststellen van je doelen. Iedere 2 weken hebben we een volgend gesprek. Na het einde van ieder gesprek geef ik je – op jouw vraag toegesneden – input: een oefening, schrijfoefening, het doornemen van een of meerdere lessen uit de Volmaakt Vrije Ondernemers Academie. Het traject is dus voor iedere vrouw anders, maar de onderliggende visie is altijd hetzelfde.
Als je voor het 3- maanden traject kiest, spreken we elkaar 8 keer
Als je voor het 6- maanden traject kiest, spreken we elkaar 16 keer plus een 24 uurs VIP dag.

Nee, wat ik doe is geen therapie. Anders dan in therapie duiken we NIET in je verleden. We gaan NIET onderzoeken waarom je moeder deed wat ze deed. Mijn aanpak richt zich op het ont-dekken van gedachtepatronen. En om van je gedachten naar je ware zelf te komen, dat deel van jou dat volmaakt vrij en vredevol is en geen verleden noch een toekomst kent.

Laat me weten wat je wilt, dan kijken we of dat past. Ik neem per maand niet meer dan 2 personen aan, zodat ik alle tijd en aandacht voor jou heb. En ook tijd voor mezelf hebt. Maar dat betekent dus dat een maand al “vol” kan zitten.

Een vrouw die ik gecoacht hebt zegt: 

“Inge is ontzettend lief en tegelijk ook heel direct. Juist die combinatie maakt haar als coach heel waardevol. Ik vind het erg prettig op deze manier tot inzichten te komen, zonder dat het onnodig zwaar voelt” .

Ik ben er om je te helpen je gedachtenpatronen te doorzien en te helen. Ik ben niet zweverig maar ik heb een onwankelbaar geloof in het feit dat wij in wezen volmaakt en vrij zijn. Daardoor zal ik nooit meegaan in jouw verhaal, maar altijd terugkeren naar het wezenlijk zelf. Mijn voornaamste inspiratiebron is “een cursus in wonderen” waar ik altijd door geraakt en bewogen word.

Dat is best een lastige vraag. Soms geef ik je bijvoorbeeld een schrijfoefening en ga je iedere dag iets opschrijven. Maar vaak ook zijn het inzichtsoefeningen… iets dat je altijd doet (bijvoorbeeld luisteren) maar waar ik je uitnodig om het op een andere manier te doen. Ook het kijken of lezen van lessen uit de academie kost tijd. En er is veel achtergrondinformatie, die je zelf door kan nemen, gewoon omdat je geïnspireerd wilt worden. Al met al is het een andere manier om met je gedachten om te gaan. Maar met echte tijdsinvestering is het 1 tot 2 uur per week.

Het is niet belangrijk of je moeder overleden is of dat je haar al jaren niet hebt gezien of dat je moeder niet je “echte:” moeder is. Ik werk met gedachtepatronen, oordelen en overtuigingen die je ooit als klein kind hebt aangenomen. Je hebt je moeder helemaal niet nodig om deze overtuigingen te helen. Dat is het mooie en zo bevrijdend. 

24 uur met … Inge. De VIP intensive is een exclusief aanbod waarbij jij volledig verzorgd en met 100% aandacht de diepte ingaat. Je kent dat programma misschien wel, 24 uur met … De gesprekken zijn intens en de coaching van Inge is liefdevol en direct. Afhankelijk van jouw vraag en behoefte, wandelen we die dag, eten samen, doen we oefeningen, meditaties … met andere woorden komen we tot de kern. Er is ook tijd voor stilte en voor me-time (we werken vanuit een prachtig huisje met sauna in de natuur). Na die 24 uur is er iets wezenlijks verandert.. Net als fietsen vergeet je dat nooit meer.

Scroll naar top

Ja, ik wil graag meer weten over de invloed van mijn moeder op mijn business en hoe ik belemmerende overtuigingen van vroeger kan helen zodat ik moeiteloos en vol vertrouwen ga ondernemen.

Ik ga je niet spammen en je kunt je altijd weer uitschrijven.